Wonen op het mooiste plekje van Sneek!

Op de hoek van de Leeuwarderweg en de 2e oosterkade stond jarenlang het kenmerkende en beeldbepalende ‘Bouma’ pand, vernoemd naar de gebroeders Bouma. De locatie kent een rijke geschiedenis, van herberg tot elektro winkel. Al jaren stond het voormalige Bouma pand leeg. De hoek is in de loop der jaren verworden tot een “rotte kies”, maar daar komt nu verandering in! De nieuwbouw bestaat uit een commerciële ruimte op de begane grond en 6 appartementen, 3 maisonettewoningen en een penthouse op de bovenste verdieping.

De nieuwe gevels zijn geïnspireerd op de oude gevelindelingen. Aan de 2e Oosterkade wordt de voorgevel gevormd door 3 verschillende individuele staande gevels, en het bouma pand dat weer in de herkenbare stijl herbouwd zal worden. Aan de Leeuwarderweg komt, iets terugliggend en in een eigentijdse stijl, de entree met trap en lift. De overgang naar de bestaande bebouwing wordt gevormd door het bouwdeel dat aansluit bij de jaren 30 sfeer langs deze weg. Op de bovenste etage is het penthouse dat terug ligt ten opzichte van de voorgevels, met een fantastisch terras op het zuiden en uitzicht over de grachten.

De materialen en detaillering is van de voorgevels traditioneel en passend in de omgeving. Metselwerk met houten kozijnen, zinken afdekkers en diverse lijstwerk laten het lijken dat het gebouw hier al jaren staat. Het penthouse heeft een ruim overstek en veel glas. De geweldige ligging tegen het centrum en goede oriëntatie maakt dat deze appartementen echt een aanwinst voor Sneek zijn. Geen wonder dat we zeggen dat men hier kan wonen op het mooiste plekje van Sneek!

Oosterpoort wonen - Hartje centrum midden in het leven in Sneek